Kiemelt novemberi rendezvényeink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont alábbi rendezvényein az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4):

2018. november 13. kedd 10:00-14:00
Migráció: tények, társadalmi percepciók
Manapság intenzív közéleti diskurzus övezi a migráció jelenségét. A migrációt, a ki- és bevándorlást globális történeti, európai, országos és lokális szinten egyaránt lehet értelmezni. Konferenciánk ezt a társadalmi jelenséget több oldalról, több tudományterület eredményeire alapozva mutatja be. Az előadásokon többek között megvizsgáljuk, hogy a Magyarországra történő bevándorlás hogyan illeszkedik a globális és európai folyamatokhoz, mik lehetnek a Magyarországról történő elvándorlás és visszavándorlás okai, következményei és kihívásai, hogyan alakul  az országba érkezett magyar és nem magyar anyanyelvűek integrációja. Ezt követően kerekasztal-beszélgetésben közvéleménykutatók és migrációkutatók beszélnek arról, hogyan lehet társadalomtudományi eszközökkel mérni az elvándorlással, a migrációval kapcsolatos elképzeléseket, milyen buktatói lehetnek a közvélemény-kutatások adatai értelmezésének.
A részletes program itt olvasható.

2018. november 14.  szerda 9:30-12:00
A közösségi média jogi oldala
Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés Ződi Zsolt: Platformok, robotok, jog – új szabályozási kihívások az információs társadalomban című könyvéről
A részletes program itt olvasható.

2018. november 20. kedd 10:00-12:00
Várakozások és valóságok, Parlamenti választás 2018
A részletes program itt olvasható.

2018. november 27. kedd 15:00-17:00
A barátságok alakulása Magyarországon

A részletes program itt olvasható.