Hungarian Natural Language Processing Meetup - február 22. csütörtök

A 'Hungarian Natural Language Processing Meetup' februári alkalma 2018. február 22-én 18:30 és 21:00 között. a HTK nagyelőadójában lesz megrendezve az MTA TK által életre hívott MTA Computational Social Science témacsoport programjaként. A meetupon a TK két kutatója, Sebők Miklós (MTA TK PTI) és Szabó Martina (MTA TK RECENS-Precognox) ad elő. Kérjük, az eseményre a következő oldalon regisztráljanak, ugyanitt bővebb információt találnak a programról:

http://meetu.ps/e/DHpcW/BqtZw/f

A Meetuphoz kapcsolódóan lehetőség van regisztrálni egy olyan hozzáférésre, amellyel az egyik piaci cég a kutató által megadott témában fél évig ingyenesen adatokat gyűjt az internetről és hozzáférhetővé teszi azt a kutató számára. A hozzáférés részletei itt olvashatók:

http://precognox.hu/infoharvester

A szolgáltatás használatához és működéséhez szükséges felületről a cég rövid bemutatót és eligazítást tart a meetup előtt, február 22-én 18:00 és 18:30 között a HTK nagyelőadójában. Azok számára, akik szeretnének élni az adatgyűjtési lehetőséggel, ajánljuk a részvételt, de az természetesen enélkül is igénybevehető. Kérjük, a bemutatón való részvételhez regisztráljanak az alábbi honlapon:

http://meetu.ps/e/DJR2t/BqtZw/f