TK European Social Survey Tanács megbeszélése

   2020. január 23. 14:30


A TK (illetve elődei) a 2002-es kezdetek óta tagja a European Social Survey (ESS) European Research Infrastructure Consortium-nak (ERIC). Ez az egyik legnagyobb társadalomtudományi kutatás, amelynek eredményeképpen 2020-ban már tizedik alkalommal készül el olyan adatfelvétel, amely Európa társadalmainak állapotát, az európaiak politikai, társadalmi attitűdjeit térben és időben összehasonlíthatóvá teszi.

A TK-ban sokan használják az ESS adatokat, és rendszeresen publikálnak azok alapján. A tavalyi év végén elindítottuk az TK ESS Tanács kezdeményezést. Ennek célja, hogy a TK-ban kutató és az ESS-t felhasználó kollégák számára rendszeres szakmai fórumot biztosítson.

Az első találkozón a European Social Survey jelenlegi fejleményeit (a 9. adatfelvételi forduló témáit, állapotát és az adatok felhasználhatóságát) mutatjuk be, a 2020-ban  induló 10. adatfelvételi forduló terveiről (a kérdőív tematikájáról, módszertani dilemmákról) beszélnénk, valamint röviden bemutatjuk az ESS-hez kapcsolódóan  megnyert H2020-as ESS SUSTAIN projektet.

A találkozó alkalmat biztosít arra, hogy a Tanács következő féléves terveit is megfogalmazzuk.

Szeretettel várunk minden kollégát 2020 január 23-án 14:30-kor a TK Szociológiai Intézet tárgyalójában (B.1.15) , aki ismeri és használja az ESS adatokat, és azokat is, akik nem ismerik vagy nem használják, de érdekli őket a lehetőség.