A roma színház ezer arca. Vincze Alina fotói

   2019. június 26. 9:00 - 2019. július 26. 18:00

Plakát (pdf)

Facebook esemény

A megnyitón és a workshopon készült fotók

A kiállítás megtekinthető 2019. június 26. és július 26. között hétköznap 9–18 óráig az MTA HTK első emeleti galériáján (Budapest 9. Tóth Kálmán u. 4.)
Megnyitja Kóczé Angéla szociológus (CEU Romani Studies Program) június 27-én 13 órakor.
A kiállítás kapcsolódik az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete által szervezett
ACTING HEROES: PARTICIPATORY ROMA AND TRAVELLER THEATRE FOR SOCIAL CHANGE című, június 27.-i nemzetközi workshophoz.

Egyedülálló kiállításunk a roma színházak, alkotók és drámai karakterek sokszínű történeteit, nézőpontjait és figuráit mutatja be.
Portréfotók alkotókról és az általuk megformált drámai karakterekről Írországtól Bulgáriáig, Spanyolországtól Romániáig. Rövid idézeteken, videóinterjúkon és színdarabrészletekről készült felvételeken keresztül ismerhetjük meg a cigány színházcsinálók és az általuk bemutatott karakterek nézőpontjait, történeteit, értékeit és kihívásait.
A kiállítás megmutatja, hogy az európai roma színház pont olyan sokszínű, mint maga a cigányság.

A Független Színház célja, hogy láthatóságot biztosítson a roma színház alig ismert értékeinek, az európai roma közösségek kihívásainak, az ezekre a kihívásokra adott, felelősséget vállaló és változást hozó emberek válaszainak, melyek a roma közösségek tagjainak és a többség számára egyaránt példaként szolgálhatnak.
A kiállítás anyagai a 2017-ben és 2018-ban megrendezett Roma Hősök Fesztiválon – a világ egyetlen nemzetközi roma színházi találkozóján – jöttek létre.