Válasz az MTA Prémium Posztdoktori Programja kapcsán egy kollégánkat támadó írásra

Egyes sajtótermékek 2019. július 16-i, az MTA Prémium posztdoktori programjáról szóló írásukban azt állították, hogy kollégánk, Koltai Júlia Anna megfelelő tudományos teljesítmény nélkül kapta meg a posztdoktori ösztöndíjat. A cikk állítása nem csak sértő, hanem téves is. 

Az MTA TK vezetői és munkatársai kiállnak méltánytalanul megtámadott kollégájuk mellett, és elutasítanak minden sértő támadást, ami az intézmény vagy egyes szereplői ellen irányul.

Tovább

Közelgő események

Legfrissebb híreink

Ukrajna – negyed évszázad után. Nemzetközi tudományos konferencia 2016. december 2-án.

Kisebbségkutató Intézet

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991. december 1-jén volt a népszavazás Ukrajna néhány hónappal korábban, augusztus 24-én kibocsájtott Függetlenségi Nyilatkozatáról. A népszavazás után indult meg az ország nemzetközi elismerése, amely 2014 óta immár az Európai Unió társult tagja. 1996-ban, éppen húsz éve elfogadott Alkotmánya az országot unitárius államként határozza meg. Az eltelt időszak a sikerek mellett nem kevés nehézséggel járt az ország számára. A történelmi örökség, a kulturális, etnikai és regionális sokszínűség, a gazdasági és politikai egyediség, geopolitikai adottság és mindezen peremfeltételek kihívásai a modern demokrácia feltételei közepette reformok, válságok és nyugalmi időszakok hektikus váltakozását hozták magukkal. Ez az ország Magyarország közvetlen szomszédja, Ukrajna területén számottevő magyar, Magyarország területén pedig számottevő ukrán közösséggel. Ebben a negyed században lehet-e mit kezdeni olyan kérdésekkel, mint jólét, életképesség, migráció, menekültek, regionális biztonság? Milyen ma Ukrajna szomszédjának lenni? Milyen ma Ukrajnának és Ukrajnáról Európában és a világban gondolkodni?

SZÉKELYFÖLD TÖRTÉNETE – régi kérdések, új válaszok

Kisebbségkutató Intézet

Az MTA TK Kisebbségkutató Intézete és az MTA BTK Történettudományi Intézete tisztelettel meghívja a Székelyföld története I–III. kötet megjelenése alkalmából, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül megrendezésre kerülő előadói napjára

Legújabb eredményeink